Västkustens IF-båtklubb

Hej alla IF-båtsseglare ⯑ 

 

Nu är det dags att börja tänka på segling och att träffas igen!Vi börjar säsongen med att samlas Onsdagen den 5 April 2023 klockan 18.00 i Vin-lokalen på Porter Pelle

Adress: Adolf Edelsvärds gata 11 nere vid Röda Sten

Vi inleder klockan 18.00 med årsmötesförhandlingar, se bifogad dagordning.

Vid 19 beställer vi mat och dryck för den som vill och sedan fortsätter vi med genomgång/frågestund kring IF:s båtens ”svaga” punkter, utrustnings- och trimtips.

Kom laddad med frågor, så får du säkert svar från erfarna IF-seglare!

Bli medlem om du inte är det så har du rösträtt och stödjer förbundet.

Vi ser fram emot en trevlig och givande kväll med mat , dryck, diskussion och en fin upptakt som ger inspiration inför den stundande säsongen!

Anmäl Dig NU eller senast fredagen den 31/3;

Vi måste beställa maten innan, om man vill äta (Om vi blir fler än 10 personer)

Se länk  Restaurang med lunch nära Majorna – Porter Pelle Klippan Göteborg .

Anmälan och eventuella frågor görs till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  eller SMS: 0708-20 00 90.

För att delta online på årsmötet kan du klicka på denna länk och  Click here to join the meeting till ett Teams möte

(Kanske kan bli svårt vid frågestunden, men vi får se om det fungerar)

Med vänliga seglar hälsningar från Ordföranden Olof och styrelsen i VIF.

 
Kommentera   

Så var årets IF-SM avgjort och guldet går till Pontus Rosberg, Tomas Norberg och Anders Fernlund från Uppsala, med en poängs ledning före Silvermedaljörerna Peter Berg, Olof Johnsson och Magnus Lindquist, som i sin tur var endast en poäng före Bronsmedaljörerna Göran Ejdeling, Anders Ejdeling och Clas-Henrik Möse.

Rosberg med pokalen och glada

 

Kommentera   

Var? LSS Klubbhus, Solhöjdsgatan 16, Långedrag. Parkering vid Långedrags Värdshus eller Långedrags hållplats. (Inte på Solhöjdsgatan)

När? Tisdagen den 5:e April klockan 18:30-20:30. (dörren öppnas 18:15)

Online: Teams länk

Västkustens IF-båtklubb arrangerar årets upplaga av Charlotte Greppes regelgenomgång inför kappseglingssäsongen. Hon är internationell domare och har gästat oss i många år.

Charlotte kommer att undervisa utifrån regelboken och att diskutera olika situationer som kan uppstå. Eftersom allt kan hända på kappseglingsbanan, blir det något nytt att lära sig varje år. 

2021 uppdaterades regelboken, det görs varje fjärde år, och vi kommer att titta på vilka förändringar som gäller för oss.

Anmäl dig till Göran Ejdeling:  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller tel. 0734-122616 senast måndag 4/4, så vi kan planera fika till alla.  

Varmt välkomna!

Styrelsen VIF.BildRegelbok

Kommentera   

IF-båtsseglare!

Nu är det dags att börja tänka på segling och att träffas igen! Vi börjar med att samlas hos North Sails

torsdagen den 24 mars 2022 klockan 18.15.

Vi är glada att ha fått Henrik Ottosson på North Sails i Göteborg att bjuda in oss IF-seglare till en kväll på deras loft på Hulda Mellgrens gata 1, i Högsbo-Sisjöns industriområde, norr om Söderleden.

Henrik har många SM-guld i olika klasser och är segelmakare sedan 30 år.
Vi inleder kl 18.15 med en kortare årsmötesförhandling.

Sedan berättar Henrik om hur seglen fungerar och hur man trimmar för att utnyttja seglet på bästa sätt – både för att segla bekvämt och fort! Nyttiga kunskaper för såväl kappseglaren som för cruising- seglaren. Vi tittar på olika storsegel, genua, stora och lilla focken. Vad passar bäst i olika vindar? Hur får vi fart i lättvind? Hur revar vi i hårdvind?

Vi får också se på olika rullfocksystem: Furlex, Bartel, m.m. Hur ska vi tänka? Vill du ha rullen på eller under däck? Skall man sy om sitt gamla försegel eller satsa på ett nytt? Hur skyddar vi seglet när det sitter på rullen? Buk-kompensator, behövs det? Förstagsprofil eller inte? Du får veta det mesta denna kväll.

Det blir en givande kväll och en fin upptakt som ger inspiration inför den stundande säsongen! Anmäl Dig NU, eller senast på måndag den 21/3; så vi vet hur många vi skall köpa kaffebröd till.

Anmälan görs till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. , eller tel/SMS: 0705-35 67 56.

Med seglarhälsningar från styrelsen i VIF.

 

Vill man vara med online på årsmötet och/eller föredraget från Henrik Ottoson går det via Teams. Klicka på denna länk för att delta online.

Kommentera   

SM 2022 hålls som bekant på Björkö, där våra båtar ligger i "smuttan", en liten hamn vid regattacentret på Framnäs. Vill man inte bo i båten finns det en del alternativ på Björkö eller Öckero.

Kommentera   

trimkurs

Vinter och kallt, isen ligger tjock, då är det dags att tänka på vårens båtförberedelser och sommarens äventyr! Västkustens IF-båtklubb vill bjuda in till trimkurs för att på bästa sätt utveckla tankar och drömmar. Kursen har seminarieform, och det är deltagarna som bestämmer takten. Den riktar sig till förstabåtsägare såväl som besättning och kappseglingsintresserade.

Kursen omfattar inställning av rigg och vårrustning, segeltrim för alla vindar och segel (även spinnaker) och de enklaste förbättringarna. Med kunskap så seglar ni inte bara snabbare, utan också enklare och tryggare.

Vi träffas två tisdagar i januari och februari i Långedrag, Göteborg. Om intresse finns har vi ett uppföljningstillfälle på vattnet (t.ex. någon arrangör kan följa med i båten) eller vid bryggan i vår. Kan du bara ett tillfälle, kom ändå! VIF bjuder på fika.

Kursen sker på plats. Arrangörerna har diskuterat även en distansvariant; skriv till arrangörerna huruvida en sådan skulle vara av intresse. Vi tar även emot åsikter från intresserade som inte har möjlighet att delta vid just detta tillfälle, eller om det finns intresse för ett lokalt arrangemang på annan ort.

Tid: tisdagarna 25 januari och 1 februari, kl 18

Plats: Långedrags segelsällskaps klubblokal, Solhöjdsgatan 16, 426 76 Västra Frölunda

Anmälan: Intresseanmälan görs till Ingemar Ådahl, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Välkommen!

Kommentera   

IF-SM 2022 kommer att hållas utanför Göteborg, på Björkö den 29/6-2/7 och arrangeras av segelsällskapet FRAM i regi av VIF. Detta är en mycket vacker plats med duktiga arrangörer och utmärkta seglingsvatten vilket bådar för ett riktigt förstklassigt SM-arrangemang. Vi välkomnar seglare från hela Sverige och internationella team. VIF hjälper till med att förmedla lånebåtar, kontakt med gastar och lösa logistiken för er som vill transportera era båtar.

På ön finns bra boenden på camping med stugor. Bilfärja finns och restuaranger på ön. Se på Google maps 57.71120726522814, 11.685708211337056.

Länk till anmälan på SS Frams hemsida. Fyll i så mycket ni vet idag, det går att uppdatera senare. Bra om ni anmäler er, både för boende och SM! Boenden är reserverat under en begränsad tid. Mer info om boende finns på VIFs del av hemsidan.

 

IF SM Lasse läns

Foto; Marco Christensen från IF-SM 2021 på Ekoln, Skeppare Linda Cederquist, taktik Lasse Andersson, fördäck Giulio Mola på båten Viola SWE3063.

Kommentarer (1)   Kommentera